Polish Village Bread

Polish Village Bread

 

Materiał promocyjny sponsora filmu na 80-lecie PUNO | FILM: tutaj…

 


 

Polish Village Bread powstała w 2004 roku aby zaspokoić potrzeby rosnącego popytu na polskie produkty w Wielkiej Brytanii. Szybko stała się najlepszą polską piekarnią w Londynie. Od samego początku właściciele byli osobiście zaangażowani w produkcję najświeższych, najsmaczniejszych polskich wypieków wykonanych z naturalnych składników i przy użyciu tradycyjnych receptur. Aby to osiągnąć, zdecydowali się na import mąki żytniej bezpośrednio z Polski i zainwestowali w najlepsze piece. Pierwszego dnia produkcji, 22 kwietnia 2004 r. upiekli 70 bochenków chleba. Obecnie liczba ta przekracza 10.000 bochenków dziennie, dostarczanych do wielu polskich sklepów, delikatesów i supermarketów w całej Wielkiej Brytanii.

 

Polish Village Bread wyrosła w zachodniej części Londynu, ale nasze wypieki dziś docierają na stół polskich emigrantów na terenie całego Londynu i jego przedmieści, poprzez Manchester i Liverpool aż po Glasgow. Tak ogromny zasięg to potwierdzenie skuteczności w nawiązywaniu biznesowych relacji, dbałość o partnerów oraz niezawodność w dostarczaniu smakowitych produktów na czas. Jesteśmy firmą z nowoczesnym podejściem do biznesu w połączeniu z osobistym zaangażowaniem. Doceniają to nasi partnerzy biznesowi. Jednak najważniejszym jest, że doceniają to konsumenci naszych produktów: www.polishvillagebread.co.uk


Pasji i emocjom w rozwijaniu naszej piekarni towarzyszy dbałość o zaspokojenie gustów najwybredniejszych klientów. Począwszy od smakowitej chałki, przez tradycyjny bochenek z makiem, aż po zdrowy i dietetyczny chleb na zakwasie – w naszej ofercie każdy znajdzie coś dla siebie. Wśród słynnych brytyjskich smakoszy jest m.in. Mick Jagger, lider the Rolling Stones, który przyznał, iż „nigdy nie przypuszczał, że chleb ma tak dużo nut smakowych podobnie jak najlepsze wino!” Natomiast rodowity Szkot i wokalista zespołu Marillion, Fish, podsumował naszą jakość tymi oto słowami: „Fascynują mnie dwa polskie aspekty: polski chleb i polskie kobiety. I jedno i drugie jest absolutnie bosko smaczne.” Nic ująć, nic dodać.